Валежите, с които запомнихме неделния ден се оттеглят заедно с облачността,

...
Валежите, с които запомнихме неделния ден се оттеглят заедно с облачността,
Коментари Харесай

Дъждът спира! До 15 градус през идната седмица


Валежите, с които запомнихме неделния ден се отдръпват дружно с облачността, с цел да дадат път на слънцето. През новата седмица времето остава извънредно топло за сезона, написа Трафик нюз.

Ще бъде най-вече слънчево с оптимални температури сред 10 и 15 градуса. Минималните температури в понеделник ще се двоумят към плодородните 5-6 градуса, а до края на седмицата не се чака даже заран да паднат под нулата. 

Вятърът ще бъде слаб, а опция за заоблачаване се прокрадва едвам в края на седмицата. Съботният ден към този момент дава обещание превалявания, само че не и осезателен спад на температурите. 

Ето и прогнозата за цялата страна на синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология п за понеделник 5 февруари:

През нощта и в югоизточните региони преваляванията ще спрат, облачността ще се раздира и понижава. Утре ще има променлива облачност, намаляваща до най-вече слънчево време. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, оптималните – в множеството места сред 5° и 10°.

Атмосферното налягане ще се покачва, ще стане близо до междинното за февруари.

Над планините ще има променлива облачност. Само на обособени места в Родопите е допустимо да превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне. Максималната температурата на 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра минус 4°.

Над Черноморието ще има променлива облачност, забележителна над северното крайбрежие. Вятърът ще е слаб от северозапад, север. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще отслабне до 1-2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР